П`ятниця, 26.04.2024, 13:36

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Липень » 31 » ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ УПРАВЛІННЯ ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2013 РОКУ
15:11
ПРО ПІДСУМКИ РОБОТИ УПРАВЛІННЯ ЗА І ПІВРІЧЧЯ 2013 РОКУ

         30 липня, перший заступник голови райдержадміністрації В. Кривош провів апаратну нараду з керівниками структурних підрозділів райдержадміністрації. Про роботу управління соціального захисту населення райдержадміністрації за перше півріччя 2013 року проінформувала Тетяна Костюк – начальник управління соціального захисту населення. Тетяна Іванівна зазначила, що з початку року середній розмір допомоги, що її отримують малозабезпечені багатодітні родини, зріс у півтора рази і перевищив дві з половиною тисячі гривень.

Загальний же фінансовий ресурс, спрямований для забезпечення виплати соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям з січня по червень поточного року, становить 3 мільйони 950 тисяч гривень;  Для порівняння: за увесь 2012 рік було виплачено 4 мільйони 343 тисячі гривень.

У І-му півріччі зростали також соціальні виплати сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, інвалідам з дитинства і дітям-інвалідам та інші.

З початку року забезпечено стовідсоткові виплати усіх державних соціальних допомог на загальну суму 27 мільйонів 669 тисяч гривень. Це на 20 відсотків більше, ніж виплачено у І-му півріччі минулого року.

Грошову винагороду за удостоєне почесне звання України «Мати-героїня» отримали 25 жінок. Обсяг коштів, спрямований з державного бюджету для забезпечення виплати, склав 286 тисяч 750 гривень.

В районі продовжує діяти програма  надання населенню житлових субсидій.

Всього з початку року 221 сім’я отримали субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, що на 22 відсотків більше ніж за цей же період минулого року.

У І-му півріччі 207 родинам призначено готівкову субсидію на тверде паливо і скраплений газ, що у 6 разів більше, ніж минулого року.

Для створення сприятливих умов відвідувачам удосконалюється робота органів соціального захисту населення, в тому числі і за принципом «єдиного вікна».  

Для ефективної організації прийому громадян  щоденно формуються  макети-графіки прийому. З метою забезпечення оперативності в роботі з уповноваженими сільських та селищних рад  виділяються окремі години для їх прийому. 

Для пенсіонерів при призначенні субсидії діє   спрощений порядок .

Це означає, що пенсіонери для призначення субсидії заповнюють лише заяву, декларацію про доходи і майновий стан та надають довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні.

Станом на 1 липня в Єдиному державному автоматизованому реєстрі пільговиків обліковано 7409 тисяч пільговиків різних категорій.

У І-му півріччі профінансовано з державного бюджету пільг з оплати житлово-комунальних послуг на суму 1 мільйон 774 тисячі гривень, пільг з оплати послуг зв’язку, інших, передбачених законодавством пільг і компенсацію за пільгове перевезення окремих категорій громадян в сумі 21 тисяча 600 гривень.

З початку року оздоровлено за рахунок путівок з Мінсоцполітики 3 ветерани війни і 4 інваліди від загального захворювання. Та 19 путівок закуплено з субвенції з державного бюджету для ветеранів війни.

З  початку року  сервісним центром видано 17 технічних засобів реабілітації, видано 76 направлень для забезпечення протезно-ортопедичними виробами, в тому числі і ортопедичним взуттям.

Особлива увага приділяється реабілітації дітей-інвалідів. Так в першому півріччі направлено в обласний центр соціальної реабілітації дітей – інвалідів 5 дітей.

За даними моніторингу проводиться аналіз термінів забезпечення дітей-інвалідів технічними засобами реабілітації. На даний час виготовляються засоби реабілітації шести дітям – інвалідам.

В управління створено умови для безперешкодного доступу інвалідів, в тому числі дітей-інвалідів до приміщення соціального захисту населення, забезпечено дублювання інформації рельєфно-крапковим шрифтом Брайля, нанесено контрастні лінії жовтого кольору на вході і виході, першій та останній східцях.

Для організаційно-методичного  забезпечення та контролю за додержанням законодавства про надання соціальних послуг Турійським територіальним центром наказом визначено посадових осіб, які здійснюють цю діяльність. За ініціативи управління територіальним центром розроблено для осіб, які перебувають у відділенні соціально-побутової адаптації пам’ятки, які містять інформацію про перелік послуг, які можуть надаватися та номери телефонів фахівців. Пам’ятка видана кожній особі яка перебуває на обліку. Державним соціальним інспектором, при виїзді в сільські та селищні ради, проводиться подвірний обхід, які перебувають на обслуговуванні в територіальному центрі з метою контролю якості, умов та порядку надання соціальних послуг.   

З 1 січня 2013 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи” в частині оздоровлення зазначеної категорії громадян, яким надається право вільного вибору санаторно-курортного закладу відповідного профілю чи закладу відпочинку.

Постановою Уряду в березні цього року затверджено «Порядок оздоровлення громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» відповідно до Порядку «Для взяття на облік для забезпечення путівкою у наступному році постраждала особа, чи один із батьків потерпілої дитини або особа, яка їх замінює, подає до 15 жовтня поточного року необхідні документи місцевому органу. При цьому заяви, подані з порушенням строку, який передбачений Порядком, приймаються для взяття постраждалих чи потерпілих дітей на облік для забезпечення путівкою через один календарний рік

Всього путівками буде забезпечено 6 дітей і 5 дорослих. Виплата коштів по Чорнобильських програмах за перше півріччя становить 217 тисяч 546 гривень.

За статистичними даними станом на 1 червня 2013 року  заборгованість по заробітній платі в районі відсутня.

Середньомісячна заробітна плата штатних працівників району у січні–березні становила 1757 грн., що становить 74,2 % середньо обласного рівня, що на  209 грн. або 13,5 % більше, ніж рік тому, та на 69 грн. більше в порівнянні з початком поточного року. Проте, даний рівень є найменшим серед районів області.

З початку року проведено 7 засідань робочих груп із забезпечення моніторингу рівня заробітної плати найманих працівників де заслухано 11 керівників підприємств, установ та організацій району.

З початку року відділом праці проведено 19 перевірок щодо дотримання законодавства про оплату праці. Виявлено 1 порушення з питань своєчасної виплати заробітної плати та 2 порушення дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці. За наслідками перевірок внесено 73 пропозиції щодо усунення виявлених порушень з питань оплати праці. Також матеріали  по ФГ «Поліська родина» та ФГ «Лаванда»  направлено до територіальної державної інспекції праці у Волинській області, а по філії Турійська ТзОВ «ВВ Агро» - до районної прокуратури для вжиття відповідних заходів.

«Мобільним соціальним офісом» проведено 27 виїздів, надано 267     консультацій, прийнято 130 пакетів документів від одержувачів. Державним соціальним  інспектором  проведено 482 перевірки цільового використання коштів, умов проживання та якісного надання соціальних послуг територіальним центром.


Переглядів: 710 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz