Субота, 27.04.2024, 01:51

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Листопад » 8 » ОСВІТА ПО-РОМСЬКИ
09:29
ОСВІТА ПО-РОМСЬКИ
Здорові та освічені люди – запорука успішної країни. На жаль, дуже часто якість освіти чітко залежить від соціального чи етнічного походження людини. Відсутність елементарної базової освіти у представників ромського населення призводить до повної соціальної та правової незахищеності, що в кінцевому підсумку стає основою для безробіття і бідності цієї нації.

Як підвищити інтелектуальний рівень ромів та адаптувати їх у соціумі можуть порадити у Боблівський сільській раді, адже саме тут у початкових класах місцевої школи навчається п’ятеро дітей ромської національності. До слова, навчаються вони старанно й охоче.

5 листопада голова райдержадміністрації Олександр Дишлюк побував у Боблівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня, аби безпосередньо переконатись, наскільки легко дається шкільна грамота юним представникам цієї нацменшини. Завітавши у перший та другий класи, очільник району був приємно здивований тим, як смагляві хлопчики та дівчатка акуратно виводять свої перші букви та склади у зошитах. Охайні та комунікабельні школярі нічим не відрізняються від своїх однолітків зі звичайних сімей. До речі, найстараннішим другокласником у школі визнано рома Аркадія Ракоші.

Після відвідин навчального закладу Олександр Дишлюк провів нараду з питань удосконалення взаємодії з національними меншинами, котрі проживають на території сільської ради. В обговоренні взяли участь заступник голови РДА Наталія Семенчук, начальник служби у справах дітей Тетяна Божко, сільський голова Сергій Кисель, директор місцевої школи Сергій Власюк, фахівець із соціальної роботи РЦССДМ Олена Бурко та соціальні працівники. 

Кожен з присутніх мав змогу висловити власну думку щодо зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння, задоволення культурних та освітніх потреб місцевих ромів.

Олександр Дишлюк зауважив, що Президент України Віктор Янукович забов`язав владу на місцях не лише гарантувати права нацменшин на законодачому рівні, а й забезпечити усі відповідні умови для їх етнокультурного відродження.Соціальні працівники, в свою чергу, поділились з керівництвом району досвідом налагодження контактів з представниками ромської нації. Підсумовуючи розмову очільник району зазначив: «Приємно, що в районі створюються належні умови для комфортного проживання представників ромського населення. Реалізовуючи завдання Глави держави, місцева влада сприяє вільному доступу в отриманні якісної освіти , медичної та соціальної допомоги незахищеним верствам з числа ромського населення».

Переглядів: 584 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz