П`ятниця, 29.03.2024, 11:59

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2018 » Липень » 5 » ХТО ВТРАТИВ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ СУБСИДІЇ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ ТА МЕХАНІЗМ НАДАННЯ СУБСИДІЙ ЗА РІШЕННЯМ КОМІСІЇ
07:27
ХТО ВТРАТИВ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ СУБСИДІЇ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ ТА МЕХАНІЗМ НАДАННЯ СУБСИДІЙ ЗА РІШЕННЯМ КОМІСІЇ

 ХТО ВТРАТИВ ПРАВО НА ОТРИМАННЯ СУБСИДІЇ ЗА НОВИМИ ПРАВИЛАМИ

Пунктом 6 Положення № 848 визначено перелік випадків, коли субсидія не призначається:

1) на житлові приміщення, загальна площа яких перевищує 120 м2 для квартири і 200 м2 для індивідуального будинку.

Увага! Це правило не розповсюджується на дитячі будинки сімейного типу або прийомні сім’ї, а також сім’ї, в яких не менше року проживають троє і більше дітей, з урахуванням тих, над якими встановлено опіку чи піклування;

2) за наявності в особи, що перебуває у складі домогосподарства, або члена сім’ї особи із складу домогосподарства у володінні транспортного засобу, що підлягає державній реєстрації і з дати випуску якого минуло менше п’яти років (крім мопеда) (див. приклад 2);

Увага! Не враховуються транспортні засоби, одержані безоплатно чи придбані на пільгових умовах через органи соціального захисту населення, у тому числі за рахунок грошової допомоги на придбання автомобіля.

3) якщо особи, що досягли 18-річного віку станом на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії, у цьому періоді:

 — не мали доходів; або

— їх середньомісячний сукупний дохід був менше, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або

 — вони не сплатили єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

Вищезазначені правила не застосовуються, якщо особи (що досягли 18-річного віку):

— навчалися за денною формою навчання у закладах середньої освіти, професійно-технічних навчальних закладах, закладах вищої освіти;

— зареєстровані у службі зайнятості як такі, що шукають роботу, і в цей період навчалися в центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості;

— отримували хоча б один із таких видів доходу, як: пенсія; стипендія; допомога при народженні (усиновленні) дитини; допомога особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю; допомога по догляду за особами з інвалідністю I і II групи внаслідок психічного розладу; допомога особам, які не мають права на пенсію, та особам з інвалідністю; допомога по безробіттю;

4) якщо протягом 12 місяців перед місяцем, з якого призначається субсидія, здійснено купівлю або іншим законним способом набуто право власності на земельну ділянку, квартиру (будинок), транспортний засіб (механізм), будівельні матеріали, інші товари довгострокового вжитку або оплачено (одноразово) будь-які послуги (крім медичних, освітніх та житлово-комунальних послуг у межах соціальних норм та нормативів) на суму, яка на дату купівлі, оплати, набуття права власності в інший законний спосіб перевищує 50 тис. гривень;

5) за наявності простроченої понад два місяці заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день звернення за призначенням житлової субсидії (340 грн.).

Ця норма застосовується для осіб, які вперше звернулися за отриманням субсидії;

6) за наявності в домогосподарства, що одержувало житлову субсидію в попередньому опалювальному (неопалювальному) сезоні, простроченої понад два місяці заборгованості з оплати обов’язкової частки платежу, загальна сума якої перевищує 20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян на день призначення житлової субсидії на наступний опалювальний (неопалювальний) сезон.

ЯКИЙ МЕХАНІЗМ НАДАННЯ СУБСИДІЙ ЗА РІШЕННЯМ КОМІСІЇ

Положенням № 848 визначено випадки, коли субсидія може призначатися як виняток, виходячи із обставин, що склалися в сім’ї, за рішенням Комісії. Такі Комісії утворюються місцевими органами державної виконавчої влади (місцевого самоврядування). Рішення Комісією приймається на підставі акта обстеження матеріально-побутових умов домогосподарства, який складається соціальним інспектором органу соціального захисту населення. Зверніть увагу: для того щоб Комісія розглянула вашу виняткову ситуацію, необхідно своє бажання відобразити в Заяві про призначення житлової субсидії. Для цього на другій сторінці Заяви є такий текст:

«У разі якщо прийняття рішення щодо моєї заяви потребує окремого рішення місцевих органів виконавчої влади / органів місцевого самоврядування або утвореної ними комісії, прошу розглянути / не розглядати мою заяву відповідними органами або утвореною ними комісією (підкреслити потрібне).».

За новими правилами, за рішенням Комісії субсидія може призначатися (як при первинному зверненні, так і на наступний період) у таких випадках:

1. На понаднормову площу житла (збільшену не більше ніж на 30 відсотків соцнорми) непрацюючим непрацездатним особам.

2. За наявності транспортного засобу, з дати випуску якого минуло менше 5 років.

3. За відсутності доходу у працездатної особи або якщо дохід менше мінімальної заробітної плати та/або вона не сплачує єдиний соціальний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний.

Пунктом 7 Положення № 848 визначені додаткові вимоги щодо рішень Комісій у цьому випадку. А саме:

— комісія не може прийняти позитивне рішення щодо осіб, які перебували за кордоном сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії (крім випадку, коли такі особи перебувають у складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою, що підтверджується висновком (довідкою) лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я);

— щодо мешканців міст Києва та Севастополя, обласних центрів і міст обласного значення позитивне рішення комісії може бути прийнято лише у разі, коли такі особи:

  • протягом двох місяців поспіль перед місяцем, в якому житлова субсидія призначається, сплачували єдиний соціальний внесок у розмірі, не меншому ніж мінімальний. При цьому особі, яка працює за строковим трудовим договором, житлову субсидію за рішенням комісії може бути призначено лише у разі, коли строк дії строкового трудового договору є більшим, ніж строк, на який призначається житлова субсидія;
  • перебувають у складних життєвих обставинах, викликаних тривалою хворобою, що підтверджується висновком (довідкою) лікарсько-консультативної комісії закладу охорони здоров’я;

у разі прийняття Комісією позитивного рішення органом соціального захисту населення протягом терміну дії субсидії контролюється сплата особами єдиного соціального внеску. У разі несплати соцвнеску Комісія скасовує своє рішення про призначення субсидії, і вся сума наданої субсидії підлягає поверненню до державного бюджету.  

4. У разі купівлі (або набуття права) житла, земельної ділянки, товарів чи оплати послуг на суму більше 50 тисяч гривень.

5. За наявності заборгованості з оплати послуг, загальна сума якої перевищує 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (340 грн. = 20 х 17 грн. (неоподаткований мінімум доходів громадян)).

6. За фактичним місцем проживання за наявності договору оренди житла.

7. Індивідуальним забудовникам, будинки яких не прийняті в експлуатацію, у разі, коли їм нараховується плата за житлово-комунальні послуги.

8. За фактичним місцем проживання внутрішньо переміщеним особам (без договору оренди житла). Ця норма передбачена для внутрішньо переміщених осіб, які є власниками домоволодінь, але не зареєстровані в них. Або для внутрішньо переміщених осіб, що проживають без реєстрації у приміщеннях, які перебувають на балансі органів місцевого самоврядування та облаштовані спеціально для проживання таких осіб.

9. Без урахування осіб, які зареєстровані, але фактично не проживають у домоволодінні. Такі випадки можуть розглядатися щодо тих не проживаючих осіб, які не належать до членів сім’ї інших зареєстрованих (наприклад, повнолітній племінник, який зареєстрований у домоволодінні тітки). При цьому враховуються вимоги Положення № 848 щодо розміру отриманих цими особами доходів, сплати ними єдиного соціального внеску та перебування не більше 60 діб за кордоном. У разі прийняття Комісією позитивного рішення доходи цих осіб не включаються до сукупного доходу домогосподарства, а соцнорми послуг розраховуються лише на кількість фактично проживаючих.

10. Якщо в житловому приміщенні (будинку) є кілька розділених особових рахунків, для призначення житлової субсидії склад кожного із таких домогосподарств визначається за рішенням комісії. При цьому до складу різних домогосподарств у межах одного житлового приміщення (будинку) не можуть входити члени однієї сім’ї.

11. Якщо громадяни, що перебувають у складних життєвих обставинах, не змогли звернутися за призначенням житлової субсидії протягом двох місяців від початку опалювального (неопалювального) сезону, за рішенням Комісії субсидія може бути призначена з початку сезону.

Комісії також надано інші повноваження щодо призначення (або поновлення в разі припинення) субсидії. Зокрема, Комісія може прийняти рішення щодо взяття до розрахунку сукупного доходу — фактично отримані особою доходи, навіть якщо такі види доходу не передбачені підпунктом 3 пункту 6 Положення № 848. Таким чином, Уряд визнає, що неможливо передбачити всі обставини в нормативно-правовому акті, і на місцях Комісія має вивчити ситуацію, в якій опинилася сім’я, та прийняти об’єктивне, неупереджене рішення.

Якщо заявник не згоден із рішенням органу соціального захисту населення щодо розміру субсидії (відмови у призначенні субсидії або щодо прийнятого рішення про подання документів на розгляд Комісії), то оскаржити таке рішення можна, звернувшись до Комісії (або до суду).

Рішення Комісії може бути оскаржено заявником лише в суді.

Звертаємо увагу! Рішення Комісії при призначенні субсидії на наступний сезон переглядається лише у разі зміни обставин, на підставі яких прийнято попереднє рішення. Це не стосується надання субсидії орендарям, внутрішньо переміщеним особам, громадянам, які звертаються за отриманням вугільної субсидії або на фактично проживаючих осіб.

Переглядів: 411 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz