Субота, 20.04.2024, 08:57

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2018 » Липень » 5 » ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ: ЩО НОВОГО ТА ТЕРМІН ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ: НА ЩО СЛІД ЗВЕРНУТИ УВАГУ
07:37
ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ: ЩО НОВОГО ТА ТЕРМІН ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ: НА ЩО СЛІД ЗВЕРНУТИ УВАГУ

 ДОКУМЕНТИ ДЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ: ЩО НОВОГО

Для призначення житлової субсидії громадянин, особа якого посвідчується паспортом або іншим документом, подає до органу соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання (орендарі, внутрішньо переміщені особи — за фактичним місцем проживання) такі документи (п. 13 Положення № 848):

1) Заяву;

2) Декларацію;

3) довідки про доходи — у разі зазначення в декларації доходів, інформація про які відсутня у відповідних органах (ДФС, Пенсійному фонді України, фондах соцстрахування тощо) і не може бути отримана за запитом органу соцзахисту населення.

Звертаємо увагу, що

за новими правилами, у разі неможливості підтвердити такі доходи довідкою вони відображаються в Декларації та подається письмове пояснення із зазначенням їх розміру.

4) договір найму (оренди) житла (у разі наявності).

Крім того, для розгляду питань, що належать до компетенції Комісії, громадянину може бути запропоновано подати додаткові документи, які не передбачені Положенням № 848, або громадянин з власної ініціативи може подати додаткові документи.

Звертаємо увагу, що громадянин несе відповідальність за подані відомості про доходи, майно, що вплинули або могли вплинути на встановлення права на призначення житлової субсидії та на визначення її розміру.

Нові форми Заяви та Декларації

Постановою № 329 скасовані форми Заяви та Декларації, які були затверджені постановою КМУ «Про удосконалення порядку надання житлових субсидій (зі змінами)» від 28.02.2015 р. № 106.

Відтепер для отримання субсидій необхідно надавати Заяву про призначення житлової субсидії та Декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії за новими формами, що затверджені наказом № 604.

Надамо пораду щодо заповнення Заяви та Декларації. Перед візитом до органу соціального захисту населення для заповнення Заяви та Декларації:

1) підготуйте:

квитанції (рахункові книжки) з оплати за ЖКП (знадобляться для заповнення інформації щодо номерів особових рахунків по ЖКП та найменування організацій — надавачів послуг);

технічний паспорт (у ньому міститься інформація щодо характеристик житлового будинку (приміщення));

реквізити паспортів (свідоцтв про народження неповнолітніх) та «ідентифікаційні коди» стосовно всіх зареєстрованих у домогосподарстві та членів їх сімей, які зареєстровані за іншою адресою;

2) поспілкуйтесь зі всіма зареєстрованими в домогосподарстві та членами їх сімей, які зареєстровані за іншою адресою, щодо:

перебування за кордоном: з’ясуйте загальний термін перебування протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення субсидії (не повинно бути сукупно більше 60 днів протягом періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії);

отримання ними доходів від здачі молока, оренди приміщення, сплати єдиного соцвнеску тощо (знадобиться інформація щодо суми доходу та найменування організації, в якій отримано дохід);

придбання майна, товарів, оплати послуг на суму, що перевищує 50 тисяч гривень (уточніть вид товару (послуги), вартість та дату придбання (оплати));

наявності транспортних засобів (марка засобу, державний номерний знак, рік випуску, спосіб придбання: самостійно або через органи соцзахисту населення) (субсидія не надається за наявності транспортного засобу, з дати випуску якого минуло менше 5 років);

3) якщо ваша ситуація потребує розгляду Комісією, підготуйте будь-які документи, які підтверджують вашу виняткову ситуацію та можуть вплинути на прийняття Комісією позитивного рішення. Орган соціального захисту населення не може заборонити вам надати такі документи, навіть якщо їх подання не передбачене Положенням № 848.

Нагадаємо, що передбачено такі способи подання документів для призначення субсидії:

1.

Особисто (за умови пред’явлення документу, який посвідчує особу) до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації (орендарі, внутрішньо переміщені особи — за фактичним місцем проживання)
 

2.

Поштою

 

3.

Через уповноважену особу виконавчого органу сільської (селищної, міської) ради Примітка. Застосовується  для мешканців сільської місцевості та територіальних громад.
 

4.

В електронній формі з використанням засобів телекомунікаційних систем
 

 

Увага! Подання Заяви та Декларації в електронній формі через офіційний веб-портал Мінсоцполітики або інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади (органів місцевого самоврядування) повинно супроводжуватися накладенням електронного цифрового або електронного підпису, який створюється шляхом додавання до Заяви в електронній формі ідентифікаційних даних декларанта, підтверджених у процесі автентифікації з використанням електронної системи ідентифікації, що використовує базу клієнтських даних банків.

Отримані таким чином Заява та Декларація, в яких відсутній електронний цифровий підпис громадянина, опрацьовуються органом соціального захисту населення лише після їх підпису протягом місяця.

У разі не підписання Заяви та Декларації в зазначений строк, подаються нові Заява та Декларація.

Хто із «бувалих» субсидіантів повинен подавати нову Заяву та Декларацію для отримання субсидії після 1 травня 2018 року

Як і раніше, залишилась норма, за якої субсидія на наступний період призначається органом соціального захисту населення автоматично без звернення громадян.

Проте пунктом 2 постанови № 329 визначено коло осіб, у тому числі з числа «бувалих» субсидіантів, які для отримання субсидії з 01.05.2018 р. повинні подати нову Заяву та Декларацію. Це:

1. Сім’ї, у складі яких є повнолітні особи, які не мають доходів або їх середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, та/або які не сплатили єдиного соціального внеску у розмірі, не меншому ніж мінімальний, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

2. Внутрішньо переміщені особи;

3. Особи, члени сім’ї яких не зареєстровані за адресою домогосподарства;

4. Особи, які є орендарями житлових приміщень (будинків);

5. Особи, які зареєстровані в житловому приміщенні (будинку), але фактично в ньому не проживають.

Крім того, враховуючи нові правила надання субсидій, доцільно подати нові Заяву та Декларацію таким особам:

1. Непрацездатним непрацюючим особам, які проживають самі, та яким субсидія в минулому періоді призначалась за рішенням Комісії на понаднормову площу житла.

2. Особи, які за новими правилами втратили право на отримання субсидії і бажають, щоб їх випадок був розглянутий Комісією.

3. Особи, в яких порівняно з минулим періодом отримання субсидії сталися зміни: склад зареєстрованих (фактично проживаючих) у житловому приміщенні (будинку) осіб, склад сім’ї члена домогосподарства. Подання нової Заяви та Декларації в таких випадках регламентовано п. 16 Положення № 848.

ТЕРМІН ПРИЗНАЧЕННЯ СУБСИДІЇ: НА ЩО СЛІД ЗВЕРНУТИ УВАГУ

До 01.05.2018 р. за загальним правилом субсидія на оплату ЖКП призначалась з місяця звернення до дати закінчення опалювального сезону, але не більше ніж на 12 місяців.

За новими правилами, субсидія на оплату ЖКП призначається з місяця звернення до дати закінчення відповідного сезону: опалювального або неопалювального.

Для орендарів до уваги береться строк дії договору оренди житла (п. 15 Положення № 848).

Розраховується субсидія на оплату ЖКП:

на неопалювальний сезон — з 1 травня по 30 вересня;

на опалювальний сезон — з 1 жовтня по 30 квітня. Для домогосподарств, які використовують природний газ або електричну енергію для індивідуального опалення, житлова субсидія на опалювальний сезон розраховується з 16 жовтня по 15 квітня включно.

У разі подання Заяви протягом двох місяців з початку опалювального (неопалювального) сезону житлова субсидія призначається з початку такого сезону.

В інших випадках — з місяця звернення.

Нагадаємо, що Комісіям надані повноваження призначати субсидію з початку сезону (але не раніше дня виникнення права на житлову субсидію) громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах, незважаючи на дату подання ними Заяви про призначення субсидії.

Після закінчення строку отримання житлової субсидії органи соцзахисту самостійно здійснюють розрахунок субсидії ЖКП на наступний сезон для домогосподарств, які отримували субсидію в попередньому сезоні (крім орендарів, внутрішньо переміщених осіб та осіб, які звертаються за призначенням субсидії на тверде паливо, а також домогосподарств, в яких кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб).

Звертаємо увагу: у разі якщо за розрахунком субсидія на опалювальний сезон не вийшла (розмір плати домогоспорадства за ЖКП у межах соцнормативів не перевищує обов’язкового відсотка платежу), субсидія на наступний неопалювальний сезон призначається лише на підставі нового звернення.

А якщо за розрахунком субсидія не вийшла на неопалювальний сезон (розмір плати домогоспорадства за ЖКП у межах соцнормативів не перевищує обов’язкового відсотка платежу), орган соцзахисту самостійно розраховує розмір субсидії на початку наступного опалювального сезону без додаткового звернення громадянина (п. 16 Положення № 848).
 

Переглядів: 530 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Липень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz