Четвер, 28.03.2024, 16:10

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Жовтень » 15 » УВАГА! ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ
08:35
УВАГА! ЖИТЛОВІ СУБСИДІЇ

З 15 жовтня 2013 року відповідно до розпорядження голови райдержадміністрації від 26.09.2013 № 289 «Про початок опалювального сезону 2013 – 2014 років», управління соціального захисту населення Турійської райдержадміністрації розпочинає прийом громадян для оформлення житлової субсидії на опалювальний період 2013-2014 років. Прийом громадян буде проводитись в приміщенні управління (кабінет № 11) та за попереднім записом (тел. 216 87)

Умови призначення субсидії.

Головним критерієм для отримання субсидій є рівень доходів сім’ї по відношенню до вартості платежів за житлово-комунальні послуги в межах визначених нормативами. Тобто сім’я має право на субсидію коли оплата комунальних послуг (енерго, водо, газопостачання, водовідведення, квартплата, вивіз побутових відходів) в межах норм споживання перевищує 10% доходів сім’ї до складу якої входять непрацездатні ( діти, інваліди І чи ІІ групи, пенсіонери) або 15% для інших родин ( працюючі, студенти, безробітні).

Субсидію можна отримати, якщо усі зареєстровані члени сім’ї працездатного віку працюють, навчаються, перебувають на обліку в центрі зайнятості як такі, що шукають роботу, протягом трьох місяців перед зверненням за субсидією, які здійснюють догляд: за дитиною до досягнення нею трирічного віку; за дитиною до шестирічного віку, яка згідно медичного висновку лікарсько-консультативної комісії потребує догляду; за інвалідом І групи чи дитиною-інвалідом до 18-ти років; або інвалідами І-ІІ групи в наслідок психічного розладу; за особами, які досягли 80-річного віку; а також фізичні особи, які надають соціальні послуги.

Субсидія розраховується виходячи з 21 кв. метра володіння чи користування загальною площею житла на наймача і кожного зареєстрованого у житловому приміщенні (будинку) та додатково 10.5 кв. метра на всіх зареєстрованих, а для громадян, які проживають в однокімнатній квартирі – на загальну площу незалежно від розміру квартири.

Якщо сім’я економно споживала газ, воду, електроенергію у період отримання субсидії, при призначенні субсидії на наступний термін розмір її витрат зменшується на 2 відсотки за кожні 10 чи 15 відсотків економії.

Чи впливає наявність заборгованості з оплати за житлово-комунальні послуги на призначення субсидії?

Заборгованість з оплати за житлово-комунальні послуги не є перешкодою для отримання субсидії.

Однак громадянин, який отримує субсидію зобов’язаний щомісячно сплачувати обов’язкову частку платежу. У разі несплати відповідної частки житлово-комунальних послуг надання субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг припиняється. Сім’я набуває право на її призначення на наступний період після подання документів, що підтверджують погашення заборгованості, яка виникла за період отримання субсидії, та новий пакет документів.

 Чи існують обставини, за яких субсидія не буде призначена?

Субсидія не призначається у таких випадках:

- якщо особа, яка звертається за її призначенням, не є власником або співвласником житлового приміщення (будинку);

- у разі якщо серед зареєстрованих на житловій площі є працездатні особи, які не працюють, не вчаться протягом трьох місяців, що передують місяцю звернення за призначенням субсидії та не перебувають на обліку у службі зайнятості як такі, що шукають роботу;

- якщо власник або особа, що зареєстрована разом з ним здає за договором у найм або в оренду житлове приміщення (будинок);

- якщо у володінні зареєстрованих на житловій площі або членів їх сімей є додаткове житлове приміщення або більше одного транспортного засобу. При цьому не враховуються транспортні засоби, які не є об’єктами оподаткування, та, транспортні засоби вітчизняного виробництва, які перебувають в експлуатації більше як 10 років з дати випуску, та інші транспортні засоби, що перебувають в експлуатації протягом більш як 15 років з дати випуску;

- якщо житлове приміщення придбане не більше року тому або будь-хто із зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги, протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням субсидії здійснив значну покупку або оплатив послуги на суму, яка на час звернення перевищує 10-кратну величину прожиткового мінімуму для зазначених осіб.

Однак, в місті при виконкомі на постійній основі працює комісія, яка вирішує питання призначення житлової субсидії, як виняток, враховуючи складні обставини, що склалися в сім’ї.

 Якщо громадянин приховав або подав недостовірні дані про свої доходи та майновий стан?

Надання раніше призначеної субсидії припиняється, якщо громадянин приховав або свідомо подав невірні дані. У такому разі суму надміру виплаченої йому субсидії доведеться повернути. У разі, коли громадянин добровільно не повернув цю суму, питання про її стягнення вирішують у судовому порядку.

Куди звертатися за призначенням житлових субсидій та які документи необхідно надати?

За рішенням уряду протягом останніх років значно спрощено порядок надання документів для призначення субсидій. Заявнику необхідно подати заяву, декларацію та довідку про склад сім’ї, довідки про доходи усіх членів сім’ї (крім пенсій та допомог). При собі потрібно мати паспорт, довідку про присвоєння ідентифікаційного номеру, номера особистих рахунків на оплату житлово-комунальних послуг. 

Заповнені бланки заяви та декларації, інші необхідні документи для призначення субсидії можуть бути надіслані до управління праці та соціального захисту населення поштою.

Спеціалісти управління здійснюють виїзні прийоми документів ”мобільним соціальним офісом” за місцем проживання, згідно графіка заздалегідь розміщеного в ЗМІ та на веб-сайті нашого управління. 

Переглядів: 668 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz