П`ятниця, 19.04.2024, 15:44

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2019 » Грудень » 13 » ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕХНІЧНИМИ ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ
14:05
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ТЕХНІЧНИМИ ЗАСОБАМИ РЕАБІЛІТАЦІЇ

      14 серпня 2019року прийнято постанову Кабінету Міністрів України №806 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012року №321» з метою вдосконалення діючого механізму забезпечення технічними та іншими засобами реабілітації осіб з інвалідністю, дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення.

     Актом затверджено зміни до Порядку забезпечення технічним та іншими засобами реабілітації і виплати грошової компенсації вартості за самостійно придбані технічні засоби реабілітації, а також до Переліку технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечуються особи з інвалідністю,діти з інвалідністю та інші окремі категорії населення, та Переліку технічних засобів реабілітації для осіб з інвалідністю,дітей з інвалідністю та інших окремих категорій населення, за які може виплачуватися компенсація їх  вартості,затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2012р№321 (зі змінами).

 Зазначеним змінами передбачено:

    Пунктом 2 чітко визначено, що  «особи, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів військової служби,ветеранів органів внутрішніх справ,ветеранів Національної поліції і деяких інших осіб та їх соціальний захист», діти з порушенням опорно-рухового апарату (діти без інвалідності) забезпечуються (безоплатно) протезно-ортопедичними виробами (за винятком ортопедичного взуття).

     Пунктом 4 уточнено норму щодо відповідальності осіб з інвалідністю щодо безоплатного забезпечення технічним засобом реабілітації без права їх продажу, дарування і передачі протягом строку, на який видається такий виріб.

        Визначено обовязковість оформлення відповідного медичного висновку при забезпеченні електроскутером  (пункт6).

         Пунктом 7 внесено уточнення, що особам з інвалідністю по слуху виплачується компенсація за мобільні телефони з функцією відео-спілкування.

         Пунктом 20 внесено уточнення щодо подачі відповідної заяви у разі повторного забезпечення особи з інвалідністю,дитини з інвалідністю, іншої особи. Додано нову норму щодо обов’язковості ознайомлення особи із сумісністю технічних та інших засобів реабілітації під час їх призначення.Осучаснено Перелік ТЗР та норм Порядку в частині забезпечення осіб   з інвалідністю І та ІІ групи по зору та дітей з інвалідністю по зору мобільним телефоном як основним засобом для спілкування та орієнтування.  (пункти 8,10 Постанови). Передбачено розширення дії Порядку відповідно до Закону України «Про реабілітацію осіб з інвалідністю в Україні» на осіб з інвалідністю з числа іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають в Україні,та осіб, яких визнано біженцями чи особами, які потребують додаткового захисту, якщо інше не передбачено законами України чи міжнародними договорами,згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України; осіб з інвалідністю з числа іноземців та осіб без громадянства, які на законних підставах тимчасово перебувають в Україні і мають право на реабілітацію згідно із законами України чи міжнародними договорами, згода на обов’язковість яких надана Верховною Радою України (пункт 15 Постанови).

      Встановлено конкретні строки та конкретизовано вимоги для органів соціального захисту населення в процесі формування, укладання договорів, подання актів приймання-передачі робіт (надання послуг) з метою пришвидшення процесу забезпечення особи з інвалідністю, дитини з інвалідністю, іншої особи ТЗР відповідно до їхніх потреб (пункт 23).

      З метою реалізації права осіб на післягарантійний ремонт ТЗР (пункт 27), отриманих через органи соціального захисту населення за рахунок коштів місцевого  бюджету,інших надходжень,зокрема благодійної, гуманітарної допомоги,пункт доповнено вимогою щодо написання відповідної заяви та документів про отриманий виріб із зазначенням дати його отримання.

        Пунктом 37 внесено уточнення при забезпеченні ортопедичним взуттям при інвалідності на один рік, при двосторонній ампутації молочних залоз.

      Пунктом 40 постанови передбачено складання акта про відсутність особи за місцем проживання покладено на підприємство із залученням органу соціального захисту населення. Оскільки саме підприємство контактує із особою при видачі ТЗР,та саме представники підприємства виявляють відсутність особи за місцем проживання.

       Спрощено умови виплати компенсації за самостійно придбані ТЗР (пункт 53)  шляхом скасування норми щодо обов’язковості при виплаті компенсації за допоміжні засоби для особистої рухомості,переміщення та підйому самостійно придбати їх у підприємства, що відповідає кваліфікаційним вимогам, установленим Мінсоцполітики. Таким чином надано можливість людям з інвалідністю придбати такі засоби реабілітації, як палиці, милиці,ходунки тощо у будь-якого суб’єкта господарювання  (магазин, аптека тощо) .

       Постановою повернуто норму щодо огляду ТЗР у разі скарг або дострокової заміни: «Огляд виданих технічних та інших засобів реабілітації, якими забезпечені особи з інвалідністю,діти з інвалідністю,інші особи здійснюється, з метою встановлення відповідності таких засобів інформації про них, внесеній до банку даних, у порядку, визначеному Мінсоцполітики».

Переглядів: 304 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Грудень 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz