Четвер, 25.04.2024, 17:32

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Липень » 12 » ТУРБОТА ПРО ДІТЕЙ - ІНВЕСТИЦІЇ У МАЙБУТНЄ
09:09
ТУРБОТА ПРО ДІТЕЙ - ІНВЕСТИЦІЇ У МАЙБУТНЄ


 У лютому нинішнього року на розширеному засіданні Уряду Президент України Віктор Янукович проголосив нові соціальні ініціативи, спрямовані на захист дітей - «Діти – майбутнє України». Вони здійснюватимуться за 4 основними напрямками: підвищення якості життя для сімей з дітьми; кожній дитині – всебічний розвиток; сімейний затишок – кожній дитині; створення «гарячої телефонної лінії» з питань захисту сімей з дітьми. 

       Передбачається збільшення державної підтримки дітей найперше з особливими потребами, дітей-сиріт та сімей, які виховують таких дітей. У минулому 2012 році суттєво зросла державна підтримка для малозабезпечених непрацездатних осіб. Новими ініціативами передбачено це зробити і щодо дітей. У результаті кожна малозабезпечена сім’я отримає в середньому додаткове зростання доходів до кінця 2013 року - на 619 грн., у 2014 р. – на 976 грн. у порівнянні з 2012 роком. 

Окремий блок завдань – охоплення особливим піклуванням дітей, які мають проблеми зі здоров’ям, забезпечення дітей-інвалідів умовами для виховання у сім’ї. Зокрема збільшуються надбавки на догляд за дитиною-інвалідом соціальні допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність. 

Нещодавно за участю голови районної державної адміністрації Олександра Дишлюка було проведено засідання координаційної ради у справах дітей. На засіданні були присутні: працівники служби у справах дітей; відділу освіти, районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді; сектору у справах сім'ї, молоді та спорту; відділу культури, районного центру зайнятості, районного управління юстиції, а також сільські та селищні голови.
Учасники засідання розглянули низку питань, що стосувалися саме реалізації соціальних ініціатив Президента «Діти – майбутнє України». Йшлося про стан виконання сільськими, селищними радами делегованих повноважень щодо запобігання дитячій безпритульності та бездоглядності, профілактики правопорушень та злочинів серед неповнолітніх, здійснення опіки, піклування над дітьми-сиротами і дітьми, позбавленими батьківського піклування, а також про забезпечення соціального захисту прав дітей-інвалідів, працевлаштування неповнолітніх на підприємствах різних форм власності. На засіданні про роботу звітували Турійський селищний голова Олексій Миколайович Безсмертний, Луківський селищний голова Лариса Іванівна Тимошук, голова Мокрецької сільської ради Павло Степанович Шудрук, голова Туличівської сільської ради Василь Миколайович Білецький, голова Маковичівської сільської ради Євген Євгенович Заславський.

Звертаючись до присутніх, голова районної державної адміністрації Олександр Дишлюк наголосив, що актуальним і важливим завданням сьогодення – є створення належних умов для тих, хто зараз ростить дитину. Адже, як сказав Президент України Віктор Янукович, цим самим ми робимо стратегічну інвестицію в тих, хто будуватиме і розвиватиме Україну практично до кінця XXI століття.

Переглядів: 684 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz