Субота, 20.04.2024, 03:39

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2015 » Квітень » 2 » СУБСИДІЇ! СУБСИДІЇ! СУБСИДІЇ!
08:52
СУБСИДІЇ! СУБСИДІЇ! СУБСИДІЇ!

 З 1 травня буде спрощено порядок надання допомоги малозабезпеченим громадянам для відшкодування витрат за комунальні послуги.

ПОТРІБНО ЛИШЕ ДВА ДОКУМЕНТИ

Невдовзі всі турійчани отримають заяву і декларацію про доходи, які мають заповнити, щоб отримати субсидію. Їх обіцяють розіслати до 15 квітня. Оформлені документи можна передати власноруч управлінню соціального захисту (в селах — уповноваженим працівникам сільських чи селищних рад) або переслати поштою.

Нагадаємо, що право на житлові субсидії мають домогосподарства, у яких витрати на оплату комунальних послуг, виходячи із соціальної норми житла (13,65 квадратного метра на кожного зареєстрованого і 35,22 на сім’ю) та нормативів користування послугами, перевищують розмір визначеного обов’язкового платежу. З 1 травня відмінять більшість обмежень, через які громадянам відмовляли у державній допомозі. А тому оформити субсидії буде легше. Їх отримуватиме, за попередніми підрахунками, майже 200 тисяч волинян.

НОВЕ В ОФОРМЛЕННІ

 1. Субсидія відтепер встановлюється, як уже зазначалося, на підставі задекларованих даних. Тож не потрібні ніякі додаткові довідки.
     2. Її можуть отримувати і ті, хто не зареєстрований у квартирі, а орендує її й оплачує комунальні послуги за договором, але тільки за умови, коли плату за житло вносять легально на відкритий у банку рахунок.
     3. Не заважатиме отримати субсидії і наявність у сім’ї двох чи більше автомобілів, квартир чи будинків, а також якщо хтось із працездатних не працює, не навчається і не перебуває на обліку в центрі зайнятості. Однак право на державну допомогу втратять, коли впродовж року родина придбала щось на суму понад 50 тисяч гривень, наприклад квартиру чи будинок.
     4. Безготівкова житлова субсидія запроваджується на 12 місяців, а не на опалювальний період, як раніше. Якщо доходи сім’ї не змінилися, її автоматично нададуть на новий період. Тож не потрібно повторно звертатися до органу соціального захисту населення за призначенням.

 ЯК РАХУВАТИ ОБОВ'ЯЗКОВИЙ ПЛАТІЖ

Принцип його розрахунку змінено ще в жовтні 2014 року. Він залежить від доходів сім'ї і визначається індивідуально. При цьому враховуються чисті доходи, тобто ті, які людина отримала після вирахування всіх податків, зборів.

Обов’язковий відсоток платежу за житлово–комунальні послуги вираховують за формулою: середньомісячний дохід на одну особу за попередній календарний рік ділять на прожитковий мінімум (у 2015 році — це 1176 гривень) і на коефіцієнт 2, після чого множать на 15 відсотків (базова норма плати за житлово–комунальні послуги). Це і буде обов’язковий платіж, Наприклад, середньомісячний сукупний дохід сім'ї пенсіонерів із двох осіб, які отримують лише по 949 гривень, становить 1898 гривень. Відповідно дохід цієї родини на одну особу — 949 гривень. За вищенаведеною формулою визначаємо обов’язковий платіж: 949 грн:1176:2 х15% = 6,05%. Такий відсоток від сукупного доходу сім'я буде сплачувати за комунальні послуги, решту має покривати субсидія.

Зазначимо, що держава виплачуватиме субсидію лише ощадливим родинам, у яких не перевищені соціальні норми житла і споживання послуг із врахуванням пільг.

ЗА НЕПРАВДИВІ ДАНІ КАРАТИМУТЬ

Органи соціального захисту будуть перевіряти задекларовані дані. Якщо з'ясується, що вони недостовірні чи неповні, у субсидії відмовлять. Якщо ж така інформація стане відомою вже після призначення, доведеться повертати витрачені державою кошти у подвійному розмірі. Крім того, якщо зміняться обставини, які впливають на призначення субсидії (хтось виписався або знайшов високооплачувану роботу і доходи сім'ї зросли, зробив покупку більш як на 50 тисяч гривень), то протягом місяця слід повідомити про це органи соціального захисту населення.

КОРИСНО ЗНАТИ: на сайті Кабінету Міністрів України з'явився електронний калькулятор для розрахунку субсидій. Є він і на сайті департаменту соціальної політики Луцької міської ради та облдержадміністрації. Щоб дізнатися, чи маєте право на допомогу держави, орієнтовний розмір субсидії, потрібно вказати кількість зареєстрованих у квартирі чи будинку, їхній дохід за місяць, суму нарахувань за житлово–комунальні послуги. Детальну інформацію можна отримати і зателефонувавши на цілодобову «гарячу лінію» Кабміну 0800507309 (безкоштовно зі стаціонарного телефону), а також на "гарячу лінію" управління соціального захисту населення  - 21687.

Переглядів: 686 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz