Четвер, 28.03.2024, 18:55

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2016 » Березень » 1 » СОЛЯНА ШАХТА, АРОМОТЕРАПІЯ, КІМНАТА ПСИХОЛОГІЧНОГО РОЗВАНТАЖЕННЯ - ЦЕ ВСЕ БЕЗКОШТОВНО ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО ТА ЧЛЕНІВ ІХ СІМЕЙ!
09:15
СОЛЯНА ШАХТА, АРОМОТЕРАПІЯ, КІМНАТА ПСИХОЛОГІЧНОГО РОЗВАНТАЖЕННЯ - ЦЕ ВСЕ БЕЗКОШТОВНО ДЛЯ УЧАСНИКІВ АТО ТА ЧЛЕНІВ ІХ СІМЕЙ!

         26 лютого 2016 року на базі Турійського територіального центру соціального обслуговування відбулася зустріч-презентація з демобілізованими учасниками АТО. 

      Презентацію соляної кімнати та кімнати психологічного розвантаження провів директор територіального центру Віктор Мазурак в присутності голови райдержадміністрації – Ореста Василишина та голови районної ради  - Ольги Черен.

  

Солетерапія - лікування та оздоровлення сіллю.

Спелеотерапія - це (грец. speleon - печера, therapia - лікування) - не медикаментозний спосіб лікування. Суть методу полягає в лікуванні що зумовлено  перебуванням протягом тривалого часу  в умовах своєрідного мікросередовища печер, гротів, соляних копалень, шахт. Спелеотерапія застосовується для лікування хворих з бронхіальною астмою та іншими захворюваннями органів дихання, гіпертонічною хворобою, захворюваннями суглобів.

Галотерапія - це методика, завдяки якій відтворюється штучним чином мікроклімат, схожий з підземними соляними печерами, копальнями, шахтами. Даний метод заснований на цілющих властивостях солі.

Соляна кімната -  Це спеціально обладнане приміщення, призначене для проведення процедур галотерапії.

метою кімнати психологічного розвантаження є  швидке та ефективне зняття емоційного перевантаження, відновлення працездатності та сил обслуговуваних громадян.

Важливими елементами психологічного розвантаження є:

  1. Аромотерапія - це метод вдихання ефірних масел, здатних нормалізувати психічний стан людини, зрівноважити процеси, що відбуваються в організмі, і тим самим підвищити його опірність до шкідливих зовнішніх впливів.)
  1. Музикотерапія це психотерапевтичний метод, заснований на цілющий вплив музики на психічний і фізичний стан людини. Суть якого полягає як прослуховування музики, так і гри  на музичних інструментах.
  2. Фітотерапія це вживання різних фітокомпозицій для покращення здоровя. 

Аромотерапія

       Це стародавнє, вдосконалене віками мистецтво використання ефірних олій для укріплення фізичного та психічного здоров'я та для косметичного догляду за тілом. Ефірні олії додають у воду для ванн, використовують в аромалампах і в композиціях для масажу. Кожен із таких методів дозволяє корисним речовинам проникати в організм різними шляхами: через органи дихання або шкіру. Коли людина приймає ароматичну ванну, то отримує подвійний ефект: і вдихання, і проникнення через шкіру.

     Це один з варіантів альтернативної медицини, науково доведений та обгрунтований. У всіх методах ароматерапії застосовують ефірні олії, які володіють унікальними і корисними для організму властивостями. Корисні властивості ефірних масел полягають в нормалізації клітинного обміну речовин, що викликано взаємодією компонентів ефірних масел з гормонами, кислотами і ферментами організму. Ефірні олії мають заспокійливу або тонізуючу дію на органи або тканини, а також на нервову систему. При ароматерапії виникає свідомий чи підсвідомий позитивну відповідь організму на приємні запахи, і психічна реакція викликає фізіологічні зміни в організмі. Крім того, ефірні олії володіють вираженими антибактеріальними властивостями, що послужило початку широкомасштабних досліджень застосування ароматерапії в лікуванні інфекційних захворювань.

Музикотерапія

     Один із давніх методів впливу на психіку особистості, який може використовуватися і в медичних цілях. Групові, індивідуальні музикотерапевтичні заняття включають в себе, із врахуванням актуальної ситуації в групі, музичну тему, яка викликає у слухачів переживання, пов'язані з їхнім минулим, сьогоденням і майбутнім. Відомо, що цей метод є найбільш ефективним, якщо музичний твір виконує сам терапевт,тому що це сприяє виникненню обставин спонтанного взаємовпливу, більшої аутентичності, довірливості. Складання музичної програми потребує певної режисури, знання потреб, рівня культури клієнтів, які беруть участь у цьому терапевтичному впливі.

      В процесі прослуховування музичного твору зникає напруження, знімаються негативні відчуття. Головним критерієм для відбору музичних творів є: спокійний темп, відсутність дисонансів , мелодичність та гармонійність. Музикотерапія – це технологія соціокультурної реабілітації, яка використовує різноманітні музичні засоби для психолого-педагогічної та оздоровчої корекції хворого, розвиток його творчих здібностей, розширення кругозору, активізація соціально-адаптивних здібностей. Спів збагачує людей з фізичними вадами  новими враженнями , розвиває ініціативу, самостійність та корегує активність психічних процесів.

Фітотерапія

     Фітотерапія — система специфічних методів лікування й профілактики захворювань з використанням фіточаїв При лікуванні за допомогою фітотерапії, організм людини не зазнає сильного токсичного впливу. Біологічно активні сполуки, що містяться в рослинах, вільно проникають в тканини, вплив відбувається внутрішньоклітинно, лікуючи органи, підсилюючи імунітет організму. Активні речовини, що містяться в фіто екстрактах, активні щодо багатьох штамів мікроорганізмів, які вже мають стійкість до антибіотиків.

 

       Всі присутні лишилися задоволеними презентацією та подякували один одному за розуміння та небайдужість.

  

Переглядів: 845 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Березень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz