П`ятниця, 29.03.2024, 15:22

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Грудень » 5 » ЩОДО ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ ТЕРЦЕНТРІВ
08:43
ЩОДО ОПЛАТИ ПРАЦІ ПРАЦІВНИКІВ ТЕРЦЕНТРІВ

МІНІСТЕРСТВО СОЦІАЛЬНОЇ ПОЛІТИКИ УКРАЇНИ  ЛИСТ

від 18.10.2013 № 917/13/155-13

(Витяг)

Департамент заробітної плати та умов праці Міністерства соціальної політики України розглянув Ваше звернення <...> щодо оплати праці працівників територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) і повідомляє. 

1. Умови та розміри оплати праці працівників територіальних центрів соціального обслуговування (надання соціальних послуг) визначаються відповідно до спільного наказу Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. N 308/519 (далі - Умови), розробленого на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 30.08.2002 р. N 1298 "Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери"

Враховуючи особливий характер та особливі умови праці - робота з певним контингентом підопічних: пенсіонерами, одинокими непрацездатними громадянами, особами із значно зниженою рухомою активністю, з порушенням психіки тощо, для певних категорій працівників територіальних центрів Умовами передбачено підвищення посадових окладів (тарифних ставок) у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці. 

Так, відповідно до п. 8 пп. 2.4.5 Умов посадові оклади (тарифні ставки) працівників установ соціального захисту населення, які безпосередньо обслуговують осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих, підвищуються на 20 відсотків у зв'язку зі шкідливими та важкими умовами праці. 

До осіб із значно зниженою рухомою активністю відносяться особи із IV та V групами рухомої активності (IV група - рухома активність значно знижена (може самостійно пересуватись по приміщенню, домашню роботу самостійно не виконує); V група - рухома активність втрачена повністю (пересуватись самостійно не може, ліжково-хворий)) згідно з карткою медичного огляду. 
                Безпосереднє обслуговування хворих - це робота, виконання якої здійснюється в умовах контакту медичного працівника і пацієнта: виконання діагностичних і лікувальних процедур, заходів по догляду за хворими, створювання відповідного лікувально-оздоровчого режиму, зокрема, проведення масажу, ін'єкцій, процедур, маніпуляцій, годування хворих, їх транспортування, санітарна обробка. 
                Наприклад, молодші медичні сестри забезпечують чистоту та охайність хворих і приміщення, проводять догляд за шкірою хворих, обробляють пролежні, супроводжують хворих в лікувально-діагностичні кабінети; перукар виконує послуги з миття голови, прості, класичні чоловічі, жіночі, дитячі стрижки тощо.   

Отже, перукар, який обслуговує на дому осіб із значно зниженою рухомою активністю (незалежно від часу такого обслуговування), має право на підвищення посадового окладу (тарифної ставки) на 20 відсотків за безпосереднє обслуговування осіб із значно зниженою рухомою активністю та ліжкових хворих. 

Що стосується інших підвищень посадового окладу (тарифної ставки) перукаря територіального центру, то додатком 3 до Умов затверджено Перелік закладів (підрозділів) та посад, робота в (на) яких дає право на підвищення посадових окладів (ставок) у зв'язку зі шкідливими та важкими умовами праці. 

Згідно з п. 2.6 цього Переліку посадові оклади (тарифні ставки) працівників територіальних центрів (відділень, відділів) соціального обслуговування (надання соціальних послуг) підвищуються на 15 відсотків у зв'язку зі шкідливими та важкими умовами праці. До цих працівників належать лікарі всіх найменувань, інженери, які працюють з апаратами для глухих, фахівці з базовою та неповною вищою медичною освітою, фахівці із соціальної роботи (соціальної допомоги вдома), соціальні працівники, молодші медичні сестри всіх найменувань, сестри-господині, соціальні робітники. 

Посади перукаря цим Переліком не передбачено, отже, права на підвищення посадового окладу (тарифної ставки) на 15 відсотків у зв'язку зі шкідливими та важкими умовами праці він не має. 

Відповідно до п. 12 пп. 2.4.5 Умов конкретний перелік посад працівників, яким посадові оклади (тарифні ставки) підвищуються у зв'язку зі шкідливими і важкими умовами праці, затверджується керівником закладу за погодженням з профспілковим комітетом залежно від функціональних обов'язків та обсягу роботи у шкідливих та важких умовах роботи. 

<...> 

Згідно з Переліком посад педагогічних та науково-педагогічних працівників, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.06.2000 р. N 963, до посад педагогічних працівників належить посада "культорганізатор закладів освіти". 

Умови та розміри оплати праці організаторів культурно-дозвіллєвої діяльності, які працюють в установах соціального захисту населення, визначаються згідно зі спільним наказом Мінпраці та МОЗ від 05.10.2005 р. N 308/519. Зокрема, посадовий оклад визначається згідно з п. 4 пп. 2.2.21 Умов (інші фахівці) за 6 - 8 тарифними розрядами ЄТС залежно від наявної кваліфікаційної категорії. 

 

Директор Департаменту О. Товстенко

Переглядів: 1608 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz