Четвер, 25.04.2024, 02:57

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Жовтень » 18 » РОЗВИТОК СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ
14:32
РОЗВИТОК СОЦІАЛЬНИХ СЛУЖБ

У час економічної кризи щораз більше сімей не можуть самотужки справитись із складними життєвими обставинами, які трапляються їм на шляху. За останні кілька років Україна доклала багато зусиль для раціоналізації системи соціального захисту населення. У рамках виконання Програми Президента України Віктора Федоровича Януковича «Україна для людей», в районі проводиться робота з реалізації соціальних ініціатив Президента України. Їх мета – забезпечення послідовного впровадження державної політики щодо підвищення стандартів життя, повного охоплення увагою держави найуразливіших верств населення.
Останнім часом спостерігається зростання кількості осіб, що потребують соціального захисту. Соціальні послуги є цільовою допомогою, призначенням якої є подолання чи пом’якшення дії несприятливих життєвих обставин та відновлення повноцінного життя людини. Вирішення соціальних проблем через надання соціальних послуг є складною справою, яка вимагає наявності значних людських ресурсів, тривалого часу, плідних технологій та бажання клієнта. Прогрес має позитивний результат лише тоді, коли він здійснюється крок за кроком, шляхом поступових змін на краще. Надання невідкладних послуг особам та сім’ям у складних життєвих обставинах для сприяння їх якнайшвидшому поверненню до нормальних умов життєдіяльності здійснюється у Турійському районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.
Протягом останніх років пріоритетним напрямком у діяльності центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді України є соціальна робота з сім’ями, які опинилися в складних життєвих обставинах. Фахівець із соціальної роботи – це працівник центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, що спеціалізується на здійсненні соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю. Завданнями фахівців є забезпечення дієвих механізмів професійної підтримки сімей з дітьми, попередження сімейного неблагополуччя, забезпечення прав дітей та молоді зростати у сприятливому сімейному середовищі; утвердження в громаді сімейних цінностей, засад відповідального батьківства; попередження негативних проявів, ризикованої поведінки, вилучення дитини з сім’ї; організація своєчасної допомоги і підтримки сімей з дітьми, які потрапили у складні життєві обставини; сприяння забезпеченні захисту прав дітей.
Завдяки введенню посад фахівців із соціальної роботи, ефективність та результативність роботи центру значно зросла, про що показує аналіз діяльності центру. З метою раннього виявлення та систематизації обліку сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та надання їм вчасної допомоги, центр соціальних служб формує та веде місцевий банк даних сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. Протягом 2013 року фахівцями із соціальної роботи Турійського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді виявлено 79 сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Станом на 01.10.2013 на обліку Центру перебуває 159 сімей, в яких виховується 368 дітей. Під соціальним супроводом за даний період перебувала 101 родина, в якій виховується 244 дитини. Загалом знято із соціального супроводу 30 сімей, з них 29 з позитивним результатом. Загальна кількість отримувачів соціальних послуг в Центрі становить 1328 осіб.
Робота фахівця із соціальної роботи є дуже важливою, тому, що населення сьогодні потребує соціальної, психологічної, юридичної, соціально-педагогічної, соціально-медичної та іншої допомоги. В інформаційний прогресивний час сьогодення вимоги соціального прогресу збільшуються, інформаційний простір забруднений і часто непотрібна, неважлива інформація чи її відсутність вселяє паніку, підсилює страх, провокує розвиток стресових станів. В центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працюють висококваліфіковані працівники, які покликані надавати швидку, якісну та повноцінну допомогу населенню, яке її потребує.

Переглядів: 593 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz