П`ятниця, 19.04.2024, 15:33

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Листопад » 15 » РЕАБІЛІТАЦІЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ – ТЕМА ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ
11:29
РЕАБІЛІТАЦІЯ ДІТЕЙ З ОСОБЛИВИМИ ПОТРЕБАМИ – ТЕМА ЗАСІДАННЯ ГРОМАДСЬКОЇ РАДИ

     

На жаль, щороку кількість дітей, які народжуються з фізичними вадами, збільшується. І головне завдання цивілізованого суспільства зробити все, аби вони не були відкинені на узбіччя життя, а могли зайняти свою нішу в суспільстві. Тож тема реабілітації дітей-інвалідів і стала лейтмотивом чергового засідання громадської ради при районній державній адміністрації, яке відбулося 12 листопада. У заході взяли участь голова РДА Олександр Дишлюк, його заступник Наталія Семенчук, голова громадської ради Зоя Литвинюк разом з членами цього консультативно-дорадчого органу.

Стартовим майданчиком засідання було обрано дитяче відділення, де облаштовується кімната для проведення курсу реабілітації дітей з особливими потребами, а також готується реабілітаційно-ігрова кімната. На правах господаря з їх подальшою роботою присутніх ознайомив головний лікар ЦРЛ Петро Мельничук. Він також зазначив, що в майбутньому на території лікарні буде створений дитячий майданчик, для якого вже виготовлені мультиплікаційні герої – веселі яскраві фігури з дерева. Учасники засідання запропонували посилити увагу громадськості до дітей з особливими потребами та при можливості залучити спонсорські кошти для будівництва дитячого майданчика.

По другому питанню порядку денного «Про облік дітей-інвалідів» доповідала районний педіатр ЦРЛ Тетяна Шіллер. Вона, зокрема, зазначила, що на диспансерному обліку перебуває 106 дітей, з яких, в цьому році в санаторії «Дачне» оздоровилося 12 дітей і за путівками Міністерства охорони здоров’я – 9.

Тему реабілітаційних заходів для дітей з обмеженими руховими можливостями продовжила завідувач фізіотерапевтичного відділення Ольга Вдовиченко. Розповідаючи про те, що собою являє медична реабілітація дітей даної категорії, Ольга Іванівна зауважила, що провідна роль належить методу фізичного впливу. За словами медика, в серпні були замовлені відповідна апаратура та спеціальне обладнання для фізкультури і кінезотерапії. Зокрема, шведська стінка, різноманітні тренажери, чарівна доріжка, набір м’ячів для бобат-терапії та інше. Замовлено також апаратуру для фізіотерапевтичного лікування. З’явиться у майбутньому гідромасажна ванночка, кульковий басейн і комплекс «Ігрова забава». Для підвищення імунітету дітей планується проводити аромотерапію. Члени ради підтримали пропозицію Ольги Іванівни щодо придбання фізіотерапевтичних апаратів у найбільші дошкільні навчальні заклади району і рекомендували закласти в бюджет на 2014 рік необхідні кошти для їх закупівлі, адже, на думку учасників засідання, це сприятиме покращенню здоров’я дітей.

Піднімалась й тема підготовки спеціалістів для проведення реабілітації дітей, які потребують особливої уваги. На це Петро Мельничук відповів, що відповідні курси вже пройшла завідувач фізіотерапевтичного відділення Ольга Вдовиченко, а в майбутньому їх пройдуть ще лікар-педіатр та двоє масажистів. Проблемним залишається лише підбір педагога-психолога. Тож члени ради рекомендували залучити голову районного ПМПК для роботи у дитячому відділені.

Учасники засідання заслухали також інформацію завідувача сектору у справах сім’ї, молоді та спорту РДА Оксани Леончук щодо оздоровлення дітей-інвалідів та інформацію в.о. директора РЦСС для сім’ї, дітей та молоді Ольги Горбатюк на тему проведення заходів, присвячених до Дня інваліда. Про виплати державної соціальної допомоги дітям з обмеженими фізичними можливостями інформувала Тетяна Костюк, начальник управління соціального захисту населення. 

В своєму зверненні до присутніх голова райдержадміністрації Олександр Дишлюк зазначив: «Влада і громадськість повинні працювати разом – такі першочергові завдання ставить нам Президент України Віктор Янукович».

Переглядів: 515 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz