Четвер, 25.04.2024, 00:26

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2013 » Липень » 23 » ПРО РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ ДЕПАРТАМЕНТУ
09:10
ПРО РОЗШИРЕНЕ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ ДЕПАРТАМЕНТУ
         Саме зараз відбувається виїзне, розширене засідання колегії департаменту за участю заступника голови облдержадміністрації С. Ющака в Луцькому геріатричному пансіонаті. Одним із питань є організація роботи щодо взаємодії з територіальними центрами і контролю за наданням соціальних послуг, про що буде доповідати Тетяна Костюк - начальник управління соціального захисту населення Турійської райдержадміністрації. 
        Впровадження заходів для удосконалення системного та комплексного підходів до формування державної політики у сфері надання соціальних послуг територіальним центром на території Турійського району – це результат активної та ефективної співпраці нашого управління та територіального центру.

Основною метою співпраці – є якісне надання соціальних послуг територіальним центром на принципах адресності та індивідуального підходу, доступності, гуманності,  підтримка осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги, для забезпечення їх життєдіяльності та повернення до повноцінного життя.

Для організаційно-методичного забезпечення та контролю за додержанням законодавства про надання соціальних послуг Турійським територіальним центром, управлінням вжито ряд заходів, а саме:

1. Наказом начальника управління від 16.01.2013 № 5-од «Про визначення посадових осіб» визначено посадовими особами, які здійснюватимуть організаційно-методичне забезпечення та контролюватимуть умови та порядок надання соціальних послуг територіальним центром заступника начальника управління, начальника відділу праці та державного соціального інспектора.

2. До посадових інструкцій вищевказаних працівників внесено зміни щодо здійснення даного контролю.

3. Листом управління соціального захисту населення від 19.02.2013 № 200/02/2-13, територіальному центру рекомендовано надсилати запити до районного управління юстиції стосовно видачі витягів з Реєстру правочинів про відсутність укладеного договору довічного утримання (догляду) громадянина, який перебуває в стаціонарному відділенні або обслуговується відділенням соціальної допомоги вдома.

Окрім цього, було рекомендовано, при оформленні пакету документів щодо взяття на обслуговування у відділення соціальної допомоги вдома та у стаціонарне відділення брати від особи заяву довільної форми про те, що вона не укладала договору довічного утримання (догляду).

Також управління активно співпрацювало з терцентром щодо внесення відповідних змін до Переліку соціальних послуг, умов та порядку їх надання відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 грудня 2012 року №1184 «Про затвердження Порядку надання соціальних послуг із встановленням диференційованої плати та внесення змін до переліку соціальних послуг, умов та порядку їх надання структурними підрозділами територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг)», даний Перелік був затверджений рішенням районної ради від 14.03.2013 № 23/30.

4. За ініціативи управління соціального захисту, територіальним центром  розроблено для осіб, які перебувають на обліку у відділенні соціально-побутової адаптації пам’ятки, які містять інформацію про перелік послуг, які можуть ним надаватися та номери телефонів фахівців відділення. Дана пам’ятка видається під розпис кожній особі, яка перебуває на обліку у відділенні соціально-побутової адаптації.

Пам’ятку виготовлено у Турійській районній друкарні у кількості 2000 штук.

5. Розроблено конкретний план заходів щодо здійснення контролю за додержанням законодавства з надання соціальних послуг територіальним центром. Даний план затверджений начальником управління та погоджений директором територіального центру. Планом узгоджено десять заходів.

6. Державним соціальним інспектором, при виїзді у сільські та селищні ради, проводиться подвірний обхід осіб, які перебувають на обслуговуванні територіальним центром з метою контролю щодо якості, умов та порядку надання соціальних послуг працівниками територіального центру.

При роботі «мобільного соціального офісу», шляхом вибіркового анкетування одержувачів соціальних послуг, вивчається громадська думка про якість надання цих послуг, також, засобами телефонного зв’язку здійснюється опитування осіб, які перебувають на обслуговуванні територіальним центром.

7. Територіальний центр  щомісяця до 5 числа подає інформацію управлінню про роботу територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг). 

Якість, умови та порядок надання соціальних послуг працівниками територіального центру щокварталу розглядаються на нараді при начальникові управління.

Отже, співпраця функціонує на належному рівні, проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення, особливо сільського, щодо переліку та порядку надання соціальних послуг. Вживаються конкретні заходи для підвищення якості надання соціальних послуг.

Завдяки цим діям підвищується якість соціальних послуг, що надаються кожній конкретній особі, забезпечується їх адресність, своєчасність, доступність, зручність і результативність.

Переглядів: 595 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Липень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz