П`ятниця, 19.04.2024, 08:14

Управління соціального захисту населення Турійської РДА


Головна Мій профільРеєстрація ВихідВхід
Ви увійшли як Гість · Група "Гості"Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту
Наше опитування
Чи задоволені Ви якістю надання соцпослуг працівниками Турійського терцентру
Всього відповідей: 56
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
 
Головна » 2015 » Квітень » 1 » ДЕМОБІЛІЗОВАНИЙ ПРАЦІВНИК ПОВЕРТАЄТЬСЯ НА РОБОТУ: ЩО МАЄ ЗНАТИ КАДРОВИК
14:51
ДЕМОБІЛІЗОВАНИЙ ПРАЦІВНИК ПОВЕРТАЄТЬСЯ НА РОБОТУ: ЩО МАЄ ЗНАТИ КАДРОВИК

           Новим Указом Президента «Про часткову мобілізацію» визначено, що з 18 березня по 1 травня 2015 року мають бути звільнені в запас (демобілізовані) військовослужбовці, призвані на військову службу торік навесні. Розглянемо кілька сценаріїв можливого розвитку подій: працівник стає до роботи одразу після демобілізації; між датою демобілізації і виходом на роботу є тривала перерва; рік сплинув, а мобілізований не виходить на зв’язок

       Указом Президента «Про часткову мобілізацію» визначено, що з 18 березня по 1 травня 2015 року мають бути звільнені в запас (демобілізовані) військовослужбовці, призвані на військову службу торік навесні. Розглянемо кілька сценаріїв можливого розвитку подій: працівник стає до роботи одразу після демобілізації; між датою демобілізації і виходом на роботу є тривала перерва; рік сплинув, а мобілізований не виходить на зв’язок.

 
Рішенням Ради національної безпеки і оборони України «Про деякі оборонно-мобілізаційні питання» від 20.12.2014 (введено в дію Указом Президента України від 14.01.2015 № 14/2015) з метою підтримання бойової і мобілізаційної готовності Збройних Сил України та інших військових формувань України на рівні, що гарантує адекватне реагування на загрози національній безпеці держави, Рада національної безпеки і оборони України запропонувала Президентові України прийняти в установленому порядку рішення щодо проведення в Україні протягом 2015 року часткової мобілізації у три черги протягом 210 діб.

Указ Президента України «Про часткову мобілізацію» від 14.01.2015 № 15/2015 (далі — Указ про мобілізацію) затверджено Законом України «Про затвердження Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 15.01.2015 № 113-VIII (далі — Закон № 113).

Указ про мобілізацію та Закон № 113 опубліковано 20.01.2015 одразу у двох офіційних виданнях: «Урядовий кур’єр» (№ 9 від 20.01.2014) та «Голос України» (№ 8 від 20.01.2015). Отже, 20.01.2015 в Україні стартувала нова хвиля мобілізації.

Одночасно з оголошенням мобілізації в Україні пунктом 4 Указу про мобілізацію визначено, що у період з 18 березня по 1 травня 2015 року мають бути звільнені в запас (демобілізовані) військовослужбовці, які були призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період відповідно до Указу Президента України «Про часткову мобілізацію» від 17.03.2014 № 303/2014.

Міністерству оборони України, Міністерству внутрішніх справ України, Службі безпеки України, Адміністрації Державної прикордонної служби України доручено провести звільнення таких військовослужбовців у визначені терміни, але не пізніше ніж за 10 діб до закінчення однорічного строку їх перебування на військовій службі, та перевезення звільнених військовослужбовців до місць проживання (перебування).

Це означає, що працівники, за якими згідно зі статтею 119 Кодексу законів про працю України (КЗпП), пільги щодо збереження місця роботи та середнього заробітку зберігаються протягом року, мають повернутися до рідних домівок, а значить і приступити до роботи,до збігу річного строку з моменту їх призиву на військову службу у зв’язку із мобілізацією.

Що ж має зробити кадровик, аби демобілізований працівник міг приступити до роботи? Розглянемо декілька сценаріїв, які можуть мати місце на практиці.

СЦЕНАРІЙ 1. Демобілізований працівник одразу після звільнення в запас звернувся до кадрової служби з метою приступити до роботи

Звільнення військовослужбовців з військової служби здійснюється в порядку, передбаченому положеннями про проходження військової служби громадянами України (ч. 9 ст. 26 Закону № 2232).

Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України затверджено Указом Президента України від 10.12.2008 № 1153/2008.

Закінченням проходження військової служби вважається день виключення військовослужбовця зі списків особового складу військової частини (ч. 2 ст. 24 Закону № 2232). До військового квитка працівника військовою частиною мають бути внесені службові відмітки про прийняття та звільнення з військової служби з посиланням на дату та номер наказу.

Дати, вказані у військовому квитку як початок і закінчення військової служби, визначають період, у який на працівника поширюються гарантії щодо збереження місця роботи та середнього заробітку, передбачені статтею 119 КЗпП.

Як правило, дата звільнення з військової служби визначається з урахуванням часу, необхідного для того, щоб дістатися до місця проживання. Відтак цілком ймовірно, що працівник, звільнений з військової служби, приміром, 19 березня 2015 року, звернеться до кадрової служби організації з метою приступити до роботи наступного дня.

За таких умов кадрова служба має підготувати наказ про вихід працівника на роботу у зв’язку із демобілізацією. Зверніть увагу: якщо до початку роботи необхідно провести інструктажі з охорони праці та техніки безпеки, пройти медичний огляд, про це обов’язково зазначається у наказі.

Не забудьте ознайомити з наказом особу, відповідальну за ведення табеля обліку використання робочого часу у відповідному підрозділі.

Не буде зайвим нагадати працівнику, що відповідно до частини 11 статті 26 Закону № 2232 він зобов’язаний у п’ятиденний строк прибути до районного (міського) військового комісаріату для взяття на військовий облік.

Зважаючи на тривалу відсутність працівника на роботі під час проходження ним військової служби, скоріш за все, на посаду, яку працівник обіймав на момент мобілізації, було прийнято іншого працівника для виконання роботи на умовах строкового трудового договору (далі — строковик). У такому випадку строковик має бути звільнений з роботи на підставі пункту 2 статті 36 КЗпП у зв’язку із закінченням строку трудового договору, про що має бути виданий наказ — напередодні дати, з якої демобілізований працівник має приступити до роботи.

СЦЕНАРІЙ 2. Демобілізований працівник звернувся до кадрової служби з метою приступити до роботи із значною перервою у часі після звільнення в запас

Не виключено, що після звільнення з військової служби працівник не одразу виявить намір приступити до роботи, відтак звернеться до кадрової служби через певний проміжок часу після демобілізації. У цьому разі уповноважена роботодавцем особа (як правило, працівник кадрової служби) має запропонувати працівникові надати письмові пояснення щодо його відсутності на роботі.

Зважаючи на особливість ситуації, роботодавець, напевне, визнає відсутність працівника на роботі відсутністю з поважних причин. За таких умов слід оформити для працівника скоригований табель з позначками «І» (інші види неявок, цифровий код «30») за всі робочі дні з дати демобілізації.

СЦЕНАРІЙ 3. Річний строк з дати мобілізації сплинув, а працівник не звернувся до кадрової служби з метою приступити до роботи

Ситуація цілком імовірна з огляду на те, що хтось із працівників може перебувати на лікуванні після отриманих поранень, «відпочивати» після повернення із зони бойових дій, продовжувати військову службу за контрактом або, у найгіршому випадку, перебувати у полоні чи розшукуватися у зв’язку із зникненням без вісті.

Безумовно, звільнити працівника до з’ясування обставин його відсутності не дозволять ані сумління, ані законодавство про працю, яким не передбачено можливості припинення трудового договору з працівником внаслідок тривалого нез’явлення на роботі з невідомих причин.

Причини, з яких працівник відсутній на роботі, не можуть вважатися «не поважними», допоки не буде встановлено, чому працівник не приступив до роботи. Зважаючи на те, що відповідно до пункту 6 Указу про мобілізацію звільнення військовослужбовців з військової служби має провадитися не пізніше ніж за 10 діб до закінчення однорічного строку їх перебування на військовій службі, роботодавцю доцільно вжити всіх можливих заходів із розшуку працівника не пізніше ніж за 10 діб до збігу річного строку з дати його мобілізації. Для цього необхідно звернутися за інформацією до родичів, військового комісаріату, який призвав працівника на військову службу, військової частини тощо.

Оскільки компенсації з державного бюджету підлягає середній заробіток працівника тільки протягом року з моменту його мо­білізації (ч. 3 ст. 119 КЗпП), за 10 днів до збігу річного строку варто видати наказ про припинення нарахування та сплати призваному на військову службу працівнику середнього заробітку до з’я­су­вання причин відсутності працівника. Якщо у результаті розшукових дій стане відомо, що працівник прийняв рішення продовжити військову службу за контрактом, працівник матиме додаткові гарантії щодо збереження місця роботи (посади) та середнього заробітку.

Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби та питань соціального захисту громадян України, які проходять військову службу під час особливого періоду» від 15.01.2015 № 116-VIII статтю 119 КЗпП доповнено частиною четвертою такого змісту: «За працівниками, які були призвані під час мобілізації, на особливий період та які підлягають звільненню з військової служби у зв’язку з оголошенням демобілізації, але продовжують військову службу у зв’язку з прийняттям на військову службу за контрактом, зберігаються місце роботи (посада), середній заробіток на підприємстві, в установі, організації незалежно від підпорядкування та форми власності, більше ніж на один рік».

Переглядів: 4133 | Додав: УСЗН | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 3
3 Sownhcl  
0
У вас есть очень хорошо информация здесь. Посетите также мою страничку

посмотрите также эту страничку и дайте ей оценку

https://www.deadbeathomeowner.com/community/profile/lorettadale8408/ какви дрехи в пукет
https://www.kino-ussr.ru/user/VickeySwanton/ нова година в тайланд банкок и остров пукет 9 дни
https://biowiki.clinomics.com/index.php/%D0%9F%D1%83%D0%BA%D0%B5%D1%82_-_%D0%9D%D0%B0%D0%B9-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5_%D0%90%D1%82%D1%80%D0%B0%D0%BA%D1%86%D0%B8%D0%B8_%D0%9A%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%BE_%D0%A2%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0_%D0%94%D0%B0_%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5 времето пукет
https://www.teacircle.co.in/%d0%bf%d0%be%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%b4%d0%be-%d0%bf%d1%83%d0%ba%d0%b5%d1%82/ къде да отседнем в пукет

=pat=

2 Steventum  
0
У вас есть вероятно, величайший веб-сайтов. Посетите также мою страничку

https://forum.inos.at/profile.php?id=701041 открытие счета в иностранном банке закон

gg=+

1 NathanAnoms  
0
The compatibility questionnaire is extensive, and covers everything from what you look for Per mezzo di a partner to whether you sleep with the window open. https://www.addgoodsites.com/details.php?id=530285

The crime gangs also declared war on the government when Noboa announced a state of emergency following the prison escape on Sunday of one of Ecuador's most powerful narco bosses. https://www.gowwwlist.1directory.org/VJ_232268.html

Plenty of Fish was one of the first free dating sites when it launched in 2003, and today around 800,000 people Sopra the UK peruse the page everyday. The site offers a matchmaker feature based on a personality test, as well as forums, games like fill Con the blank and Con depth profiles. https://www.freeseolink.free-weblink.com/VE_309008.html

At the moment, the dating app is only available Per mezzo di the US and on the iOS app store but they have plans to expand. https://www.free-weblink.com/EI_162838.html

More than 20 million Americans have so far signed up for health insurance through the Affordable Care Act's (ACA) marketplace for this year, the highest since the inception of the law, according to data released on Wednesday. https://www.fire-directory.com/NM_406474.html

Sex-positive and open-minded community 20+ sexual and gender identities Users tend to be upfront about their intentions For singles and couples Can use much of the app without paying Can link profile with your Compagno https://www.bedirectory.com/SF_333027.html

Per utilizzarla, ti basta premere, a principiare dalla foglio basilare del lineamenti, sull’icona dell’ingranaggio, attualità su a destra, spostarti nella scheda Generali e inizio tap Inizialmente sulla grido Impostazioni sulla privacy e Per mezzo di accompagnamento su quella Blocca le persone su Dating. https://www.onecooldir.com/details.php?id=231830

Clicca sulla voce Salta; potrai ancora indicare il incentivo Verso cui hai definito intorno a cancellare il tuo account selezionando una delle opzioni quale verranno mostrate https://www.familydir.com/EQ_424143.html

Né posso far nuovo cosa consigliarti il mio trafiletto “9 Regole D’Soldi Attraverso un lineamenti ad alto tasso di Gara”. https://www.bestbuydir.com/TA_343515.html

Per aggiungere prezioso ai problemi relazionali servono abbandonato i giusti input, per far spuntare il tuo vero potenziale. https://www.reddit-directory.com/FM_588898.html

Every day, adults of all ages queue up their keyboards Per search of their future Collaboratore. But with all the options out there, finding the right platform for you can be as difficult as dating itself. https://www.cheaperseeker.com/u/cristinabradley

eharmony offers additional dating resources passaggio its Dating Advice blog, detailed information on the eharmony experience and how to use the platform varco the Tour tab, as well as local dating options and success stories on the platform. http://chat.bomjtrek.site/christyakhur

How to find (and use) Apple's new Journal app Start documenting the little moments right from your phone. http://qart.travelpoint.ge/user/ChristoperHamilt/

We're currently in the process of retesting Plenty of Fish after its rebrand to make sure its still a great app for finding a hookup. Here's what we thought about it last time we tried it out.
After you write your ad, the app uses your geolocation and sends out the sex version of an Uber request, so you won't have to worry about finding out your match lives across the country.В Using filters is also free, which makes searching for the right match much easier.} The Ultimate Guide To dating

@eerwq

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
НАША АДРЕСА
44800, Волинська обл., смт Турійськ, м-н Центральний, 1, тел. (03363) 21562, 21883, 21687, e-mail: tuszn@ukr.net, код ЄДРПОУ 03191957
ОНЛАЙН
АТО
РЕАБІЛІТАЦІЯ
Календар
«  Квітень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Архів записів
Корисні посилання
Безкоштовний хостинг uCoz